Zoetermeerse Tech Night Meet up in Dutch Innovation Factory Zoetermeerse Tech Night Meet up in Dutch Innovation Factory

Let’s meet up – Tech Night Zoetermeer

Home / Evenement / Let’s meet up – Tech Night Zoetermeer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Let’s meet up – Tech Night Zoetermeer

februari 15, 2017 @ 18:00 - 21:00

technight zoetermeer

Eerste bijeenkomst van Zoetermeerse TechNight in de Dutch Innovation Factory en met sprekers die wonen, werken of studeren in Zoetermeer.

Agenda

18.00 uur Ontvangst en eten

18.30 uur Korte introductie
18.40 uur Presentatie Electron door Kilian Valkhof
19.10  uur Presentatie Blockly door Dave van Eijck / Gerrit Bes
19.40 uur Presentatie Kennisnet door Arjan van Krimpen
20.15 uur Afsluiting en napraten

Introductie over Electron  

Het Electron framework (electron.atom.io) is het afgelopen jaar enorm populair geworden en wordt onder meer gebruikt door Atom (van Github), Visual studio Code (van Microsoft), Slack en vele andere partijen. In deze presentatie zal Kilian Valkhof een introductie verzorgen over Electron en wat je er mee kan als ontwikkelaar.

Kilian Valkhof is een front-end developer en user experience designer en is partner bij Fluxility uit Zoetermeer. Kilian heeft eerder over Electron gesproken op de eerste Europese Electron meetup bij Github in Amsterdam.

Het gebruik van Blockly bij de ANWB

De ANWB stond bij het maken van een applicatie voor de Zakelijke Markt voor de uitdaging om een grote diversiteit aan informatiebestanden op een generieke maar toch ook flexibele manier te verwerken en dit in een genormaliseerd model op te slaan. Op advies van 42 is ervoor gekozen om de gebruikers maximale flexibiliteit te bieden door Blockly in te zetten voor een belangrijk aspect van de applicatie.

Blockly is een webgebaseerde, grafische programmeer-omgeving van Google waarmee je blokken bij elkaar kunt slepen om een applicatie te bouwen. Vergelijk het maar met programmeeren met Lego-steentjes. Blockly wordt veel gebruikt in het onderwijs, maar Dave en Gerrit van 42 BV zullen laten zien hoe je dit ook kunt inzetten in een serieuze bedrijfstoepassing.
Software ontwikkelen bij Kennisnet: Hemel of hel?

Stichting Kennisnet heeft als taak het stimuleren van het gebruik van ICT in het onderwijs. Vanuit die taak laat zij software ontwikkelen door ingehuurde teams van ontwikkelaars. Een team is ook verantwoordelijk voor het beheer van de software gedurende de periode dat deze ‘live’ is. Software wordt ontwikkeld en gehost op een eigen hosting platform (wat ook beschikbaar is voor andere onderwijs-instanties).

Een opvallend kenmerk van de manier waarop software op dit moment bij Kennisnet wordt ontwikkeld, is dat Kennisnet neutraal staat tegenover technologische keuzen in het ontwikkelplatform. Door een combinatie organisatorische keuzen (inhuur van ontwikkel- en beheer- capaciteit), manier van het aanbieden van diensten (veelal halfproducten die via api’s en (web)services benaderd worden) en technologische ontwikkelingen (virtualisatie, containers) zijn ontwikkelteams zelf in the lead bij de keuze van programmeertaal, libraries en tools.

De vraag is: Is dit nu een ideaal situatie of een valstrik voor ontwikkelpartijen en/of Kennisnet?

Arjan van Krimpen is ICT architect bij Kennisnet en wil met deze presentatie niet alleen vertellen hoe en waarom men bij Kennisnet tot deze opzet is gekomen, maar is ook benieuwd te horen wat andere software ontwikkelaars hiervan vinden.

Aanmeldenhttps://www.meetup.com/nl-NL/Zoetermeer-Tech-Night/events/236189786/

Gegevens

Datum:
februari 15, 2017
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.meetup.com/nl-NL/Zoetermeer-Tech-Night/?scroll=true

Organisator

Organisator
Telefoon:
079 – 820 03 96
E-mail:
info@dutchinnovationfactory.nl
Website:
www.dutchinnovationfactory.nl

Locatie

Dutch Innovation Factory
Bleiswijkseweg 37
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712PB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
079 – 820 03 96
Website:
www.dutchinnovationfactory.nl