yellow shape
black shape

"Lumen Business Solutions neemt het totale proces onder de loep"

25 oktober 2021

Lumen Business Solutions werpt een nieuw licht op de digitale transformatie van jouw organisatie. Zij nemen het totale proces onder handen. Jos Wilmink – mede-eigenaar en sales manager – vertelt over de verschillende projecten, innovaties en de vestiging in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Lumen Business Solutions is een automatiseringsclub. “Als je kijkt naar onze producten en diensten, dan zijn die allemaal gerelateerd aan de automatisering van doorgaans het ‘primaire’ proces, zoals  financiële en administratieve processen, maar ook optimalisatie van operationele processen. Met behulp van de producten van Microsoft Dynamics 365 implementeren wij een groot aantal oplossingen voor deze processen bij onze klanten.” Mogelijke oplossingen zijn: digitale marketing, CRM, finance, project en productie oplossingen maar ook management informatie oplossingen. Zo realiseren we procesoptimalisatie, kostenbeheersing en betere informatie uit jouw data door middel van digitale technologie.

Project Van Eijck
De klanten van Lumen zijn erg divers. Van zakelijke dienstverlening tot en met productiebedrijven en van consultancy bedrijven tot aan de overheid. “Eén van onze projecten is van bergingsbedrijf Van Eijck.” Als je met pech langs de weg staat, komt Van Eijck jouw auto ophalen. “Wij hebben het complete proces geautomatiseerd.” Wanneer een incident binnenkomt, worden direct de voertuigen en bestuurders aangestuurd, ter plekke worden foto’s gemaakt en administratieve gegevens vastgelegd. “Die gegevens gaan de systemen in, die verwerken de informatie tot aan het moment dat een declaratie wordt ingediend bij een verzekeraar. Het totale proces neemt Lumen onder de loep, daarbij maken we gebruik van standaard software die volledig configurabel is en in de cloud draait. Dat maakt ons uniek.”

“Wij zijn voortdurend bezig met innovatie. Als we kijken naar automatisering en het potentieel van digitalisatie kunnen we stellen dat we in een bijzonder tijdperk leven qua innovatie.” Ook tijdens het project Van Eijck is Lumen constant bezig met innovatie. Weersomstandigheden zijn bijvoorbeeld ook van invloed op de tijd dat mensen langs de weg staan te wachten. “Wij hebben in samenwerking met Van Eijck een koppeling gerealiseerd tussen de gegevens rondom weersverwachtingen van het KNMI en hun systemen, waardoor Van Eijck bijvoorbeeld sneller en beter kan anticiperen op benodigde inzet en locaties van voertuigen zodra de kans op neerslag toeneemt.”

Trots op werknemers
“Waar ik trots en dankbaar voor ben is dat wij werknemers in huis hebben die in een korte tijd de uitdagingen van de klant kunnen achterhalen en vertalen naar toonaangevende systemen. Het is na elk proces leuk om te bekijken of we de doelstellingen van onze opdrachtgevers hebben bereikt.”

Locatie
Lumen is gevestigd in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. “Het feit dat De Haagse Hogeschool nauw betrokken is, is een duidelijke pré. We zien duidelijk potentie en willen die banden verder aanhalen.” Daarnaast past het Park heel goed bij het type oplossingen dat Lumen aanbiedt. “Wij willen graag kennis delen met andere bedrijven in het Dutch Innovation Park en met de studenten van De Haagse Hogeschool.” De nieuwe generatie studenten is voor Lumen een hele belangrijke doelgroep. “De nieuwe generatie studenten kunnen interesseren en winnen voor de digitale uitdagingen van morgen. Daar ligt één van onze speerpunten. De vraag naar digitale oplossingen is ontzettend groot, die kunnen we niet invullen met de huidige bemanning. We blijven dus voortdurend op zoek naar gekwalificeerde medewerkers en studenten met interesse in digitale technologieën.”