yellow shape
black shape

Van student naar young professional

27 september 2021

Na de opleiding HBO-ICT startten Niels en Marnix deze maand hun carrière bij Tellick, dat nu vijf personen telt. Tellick is gevestigd in de Dutch Innovation Factory. En niet zonder reden: hierdoor zit Tellick dicht op talent van De Haagse Hogeschool en kunnen ze de krenten uit de pap kiezen.

Zowel Niels van Velzen als Marnix Wieffering hebben de opleiding succesvol afgerond en werken nu bij Tellick. Dennie Bastiaan (oprichter en CEO): “Wat superbelangrijk is, is de kwaliteit van je werknemers in een bedrijf. Daarom ben ik altijd op zoek naar de betere student die kan laten zien dat hij of zij zelfstandig en innovatief is en niet bang is om de rollen om te draaien en mij dingen te leren. Dat heb ik in Niels en Marnix zeker gevonden.”

Niels
Niels was één van de eerste werkstudenten. “Na een succesvolle samenwerking voor een project tijdens de opleiding met Tellick en de HTM heeft Dennie mij een baan aangeboden.” Tijdens de studie is Niels er één dag per week gaan werken. Zowel de studie – HBO-ICT van De Haagse Hogeschool – als Tellick zijn gevestigd in de Dutch Innovation Factory. “Hierdoor kon ik mijn werk en studie heel goed combineren. Vanuit het klaslokaal was ik binnen vijf minuten op kantoor.”

“Na mijn afstudeeropdracht over het ontwikkelen van een CDN, ben ik fulltime gaan werken bij Tellick.” En dat is niet zonder reden: je moet heel erg bij Tellick passen. “Als ik het vergelijk met mijn vorige werkgever word ik hier veel meer betrokken en heb ik veel meer inspraak. Hier krijg ik alle ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Marnix
“Via Niels ben ik in contact gekomen met Dennie. Het kleinschalige en innovatieve karakter van Tellick sprak mij erg aan. Samen zijn we tot een afstudeeropdracht gekomen.” Marnix heeft zich specifiek gericht op de ruimtelijke audio binnen extended reality. “Wanneer je de VR-bril opzet, weet je door middel van afstand waar bepaalde geluiden vandaan komen; aan de linkerkant valt een blikje op de grond, rechts druppelt water naar beneden.” Het doel van het onderzoek is om virtual reality toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. “Maar ik ben nog niet uitgeleerd.” Naast het werken voor Tellick start Marnix binnenkort een master Computer Science om volledig in de wereld van programmeertalen te stappen.

Ook je carrière kickstarten?
Tellick is niet het enige bedrijf dat getalenteerde HBO-ICT-studenten met open armen ontvangt. Studeer jij in de DIF en zoek je een stageplek? Loop een rondje langs de bedrijven en stel jezelf voor. Wie weet vind jij zo ook een plek die goed bij je past!