yellow shape
black shape

HBO-ICT-student Mike Wijsen afgestudeerd in Zoetermeer

19 juli 2021

De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer levert een nieuwe groep HBO-ICT-studenten af aan de arbeidsmarkt. Mike Wijsen is één van de afgestudeerde studenten en deelt zijn ervaringen over het studeren in Zoetermeer, zijn afstudeeropdracht en hoe hij zijn toekomst voor ogen ziet.

Mike Wijsen volgde de differentiatie Information Security Management (ISM). “ICT verandert iedere dag, maar de docenten zorgen ervoor dat de opleiding heel actueel blijft.”

Voordelen studeren in de Factory
“Het voelde eigenlijk niet als studeren. In de Dutch Innovation Factory heerst er geen schoolvibe. Het is meer alsof je studeert middenin het bedrijfsleven.” Hierdoor stapte Mike gemakkelijk op docenten en medestudenten af. De lijnen tussen docenten en studenten zijn korter. Studeren in Zoetermeer is ook kleinschaliger, hierdoor kennen de docenten de meeste studenten ook persoonlijk. “De bereikbaarheid is ook goed. Vier jaar geleden was reizen naar de Factory een issue, maar door de komst van Station Lansingerland kan je gemakkelijk met het OV reizen naar de studie.”

Afstuderen
“Ik ken studenten die hun (afstudeer)stage hebben gelopen bij ondernemers in het Dutch Innovation Park en daar ook een (bij)baan aan over hebben gehouden. Zelf ben ik afgestudeerd bij DreamWorks in Delft. De opdracht van DreamWorks had meerdere raakvlakken met mijn differentiatie over informatiebeveiliging.” Zij ontwikkelen, dus je moet van tevoren kijken hoeveel risico’s er zijn. Stel DreamWorks gebruikt persoonsgegevens, dan moeten ze de juiste stappen nemen en risicoanalyses uitvoeren, zodat niemand die gegevens kan inzien of veranderen. “Ik heb de risicoanalyses op orde gebracht, structuur aangebracht en nieuwe opgesteld.”

Toekomst
Mike heeft niet alleen interesse in ICT maar ook in voeding. "Ik ga nu eerst de opleiding Voeding & Diëtetiek volgen aan De Haagse Hogeschool. Later zou ik misschien wel willen terugkeren naar de informatiebeveiliging. Het mooiste zou zijn als ik de opleidingen ICT en Voeding en Diëtetiek later kan combineren tijdens het runnen van een eigen onderneming. Het beveiligen en het zichtbaar maken van je website is heel belangrijk.”

Enthousiast geworden over HBO-ICT studeren in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer? Je kan je nog tot 1 augustus inschrijven. https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/hbo-ict-voltijd