yellow shape
black shape

Ondernemers: laat data voor je werken

02 juli 2021

Zoetermeer, 2 juli 2021. Vanaf september start er in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een data-innovatielab. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor ondernemers die meer inzicht willen in hun data en dit, kosteloos, om willen zetten naar nieuwe kansen.

Ondernemers die data verzamelen maar er weinig mee doen, kunnen terecht bij de MKB Digiwerkplaats in de Dutch Innovation Factory. IT-studenten geven graag advies over manieren waarop ondernemers waarde kunnen creëren met hun data. Analyse van bijvoorbeeld verkoopcijfers, pintransacties en klantgegevens biedt inzichten voor het realiseren van meer omzet of het slimmer inkopen.

Schoolvoorbeeld
Wethouder Iedema (Economie) prijst de opzet en projecten van de MKB Digiwerkplaats: “Dit datalab is een schoolvoorbeeld van de praktijkgerichte aanpak die we nastreven in het huidige en toekomstige onderwijs in Zoetermeer. Ondernemers worden geholpen bij het verzamelen en gebruiken van hun gegevens, terwijl er tegelijkertijd een brug wordt geslagen tussen praktijk en onderwijs.”

Nog enkele plekken beschikbaar
Momenteel worden ondernemers uitgenodigd deel te nemen aan dit project; op basis van jouw vraag gaan data-analisten voor je aan de slag. Wil je meer digitaliseren, maar weet je niet goed hoe? Of heb je onvoldoende tijd of geld om hieraan te werken? Lees meer en meld je aan via http://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/laat-data-voor-je-werken-september-2021/.