yellow shape
black shape

Shera-Guiliano Doekhi (initiatiefnemer IT4Senioren): "Nederland cyberbewust maken"

31 mei 2021

Shera-Guiliano Doekhi (23 jaar) studeert HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory. Vanuit de differentiatie Information Security Management en zijn interesse voor cybersecurity ontstond het project IT4Senioren. De ambitie is om Nederland cyberbewust te maken. “Wij vinden het belangrijk om kennis over digitale veiligheid door te geven aan anderen.”

Ontstaan IT4Senioren
“Ik werkte achter de smartbar van de Media Markt. Klanten kunnen daar terecht voor vragen over technische problemen. Steeds vaker kwamen senioren met een schrift vol technische vragen langs. Ik ben met hen in gesprek gegaan over de problemen die zij ervaarden rondom phishing. Daarover ben ik gaan brainstormen met mijn vader. Toen ontstond het idee om voorlichtingen te geven aan senioren over hun digitale veiligheid.”

Stappenplan
Vanuit IT4Senioren geef ik voorlichtingen en workshops in Zoetermeer. “Samen met andere studenten heb ik een stappenplan gemaakt over phishing via mobiel en e-mail.” In begrijpelijke taal wordt stap voor stap uitgelegd hoe internetfraudeurs te werk gaan en hoe de senioren hierop kunnen anticiperen. “De senioren vonden het heel fijn dat zij nu een stappenplan hebben. Hierdoor hebben zij altijd iets om na de voorlichting op terug te vallen.”

Ambitie
De ambitie van IT4Senioren is om Nederland cyberbewust te maken. “Wij creëren bewustzijn bij de senioren. Zij kunnen de opgedane kennis weer meegeven aan hun kinderen en kleinkinderen.” Want hun slogan luidt: IT4Senioren – Kennis en internetveiligheid voor iedereen.

Benieuwd naar de doelen van IT4Senioren? Of geïnteresseerd in een voorlichting? Mail dan shera.doekhi@it4senioren.nl of app naar telefoonnummer 06-22959693.