yellow shape
black shape

Patrick Hennen (CTO Ortec) vertelt over de Cloud en AI

26 maart 2021

Patrick Hennen is CTO bij Ortec, één van de bedrijven uit de Dutch Innovation Community, die veel kennis en expertise hebben op het gebied van slimme rekenmodellen en toepassingen. In dit DIFx-interview vertelt Patrick over zijn ervaringen en over de toekomst van de Cloud en AI (artificial intelligence).

Ortec
“Ik ben een wiskundige, technische gek. Ik houd van puzzels oplossen met technologie en wiskunde en die droom kan ik waarmaken bij mijn werkgever.” Ortec combineert data en wiskunde om waarde te creëren voor verschillende organisaties en de samenleving. “Wij hebben bijvoorbeeld als doel om bedrijven te helpen in het verhogen van hun omzet of de medewerkerstevredenheid en bedrijfsbeslissingen te verbeteren. De wereld iedere dag een klein beetje beter maken via onze klanten en bedrijven. Hoe mooi kan het toepassen van data en wiskunde in dat geval zijn?”

Digitale transformatie
In de afgelopen jaren heeft niet alleen cloud-technologie een hele ontwikkeling doorgemaakt, maar ook AI heeft niet stilgezeten. Deze twee ontwikkelingen zijn samengekomen, omdat allerlei modellen kant-en-klaar worden aangeboden door de grote cloud-leveranciers. “Vroeger werkte je met een server met een maximum. Tegenwoordig is dat ongelimiteerd.” De digitale transformatie is voor Ortec een gamechanger. Zij kunnen nu veel grotere en complexere problemen oplossen dan vroeger. “De Cloud biedt ons veel kansen.”

Tips voor studenten
“De allerbelangrijkste tip in dit veld is het leren programmeren. Je wordt verwend met de tools van vandaag. Er wordt al heel veel voor je gedaan. Je hoeft eigenlijk niet goed na te denken voor je iets opzet, maar vergeet in ieder geval niet om een beetje goed te leren programmeren.”

Patrick Henne vertelt in het DIFx-interview ook over zijn visie op de toekomst? Benieuwd wat zijn visie is? Bekijk hieronder het DIFx-interview.

Volg ons op LinkedInTwitter en Facebook!