yellow shape
black shape

Communitylid Cegeka geeft een online-masterclass Platform Strategie

18 februari 2021

Op donderdag 18 februari van 10.30u - 12.00u geeft ons communitylid CeGeKa een online Masterclass Platform Strategie. Zij gaan in deze masterclass specifiek in op de Dutch Innovation Factory als platform en samenwerking tussen onderwijs, lokale overheid en bedrijfsleven. De online-masterclass is exclusief voor communityleden.

De platformeconomie heeft de afgelopen decennia een enorme vlucht genomen en het einde daarvan is nog niet in zicht. 10 jaar geleden stond er in de top tien van ’s werelds grootste bedrijven (gebaseerd op hun marktkapitalisatie) slechts één platformorganisatie. Nu, in 2021, zijn 7 van de grootste bedrijven van de wereld platformorganisaties.

Gezien de dominante plaats die platformorganisaties innemen en de (potentieel) sterk disruptieve werking die platformorganisaties hebben op de ecosystemen waarin ze opereren, is het wel een ontwikkeling waaraan elke organisatie aandacht dient te besteden. En niet omdat het kan, maar omdat het moet. 

Elk bedrijf zou een antwoord moeten formuleren op de vraag welke rol zij willen spelen in de platformeconomie. Doe je dat niet dan overkomt het je, is er opeens een platformorganisatie die (een deel van) de toegevoegde waarde die jij je klanten levert op een veel aantrekkelijker manier kan leveren. En omdat platformorganisaties als gevolg van netwerkeffecten exponentieel groeien, kan je als gevestigde partij daarna je concurrentiepositie bijna nooit meer heroveren.

In de masterclass “Platformen, wat moet ik daar mee?” neemt Jeroen Ermers van CeGeKa jullie mee in dit fenomeen. 

In deze Masterclass komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat is een platform eigenlijk? 
  • Wat maakt een platform succesvol? 
  • Hoe moeilijk is het om een platformorganisatie neer te zetten en wat komt daar bij kijken? 

De masterclass heeft deels een interactief karakter. Een uitgelezen kans om jullie op weg te helpen bij de eerste stappen in de platformeconomie. Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze masterclass en ben je lid van de community? Laat het me weten vòòr 20 januari via bernard@dutchinnovationfactory.nl. Graag aangeven met hoeveel personen jullie willen deelnemen, de namen en e-mailadressen.