Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Deze week praten we met Elliot Elchanan Hagemeijer (27) van Armazing. Armazing is een door studenten opgericht bedrijf dat zich richt op augmented reality. Recentelijk heeft Armazing haar eerste boek uitgebracht; ‘Op zoek naar Fl..’- De avonturen van Max.

‘’Bij bijna iedere pagina met verhaal hebben wij een ‘AR’ laagje toegevoegd.’’ Vertelt Elliot. ‘’Zodra gebruikers die pagina’s scannen op hun mobiele telefoon komt de augmented reality naar voren. Op het scherm is dan een 3D afbeelding te zien die meebeweegt met je scherm. Dit voegt extra dimensies toe aan het boek. Zo kun je veel meer content aanbieden en kunnen kinderen veel meer leren en ontdekken.’’

‘’Wij hebben alles te danken aan de Dutch Innovation Factory (en Crosspring). We hebben ze leren kennen op de HCI dagen (van de Haagse Hogeschool). Hier hebben we veel geleerd over augmented reality en in 2 weken een demo gemaakt van ons boek. Die mochten we presenteren en dit werd opgepakt door de Dutch Innovation Factory. Daarna kregen we een stageplek aangeboden bij de incubator in de Dutch Innovation Factory en mochten we ons eigen bedrijf oprichten om het concept daar verder uitwerken. ‘’

‘We zijn nu bezig met afstuderen, maar dit is pas een begin voor Armazing.’

 

Het boek van Armazing is te koop in de winkel/ bol.com/ op www.deavonturenvanmax.nl

Gerelateerde berichten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.