Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Ondernemen
Ieder jaar volgen eerstejaars studenten van het ID-college het vak eXtreme programming. De studenten werden verdeeld in teams en verspreid over twee weken. Elk team had één week voor het project. Tijdens het vak doen de studenten al vroeg ervaring op met het zelfstandig werken aan een project. Ook leren ze wat nodig is om zelf een start-up op te zetten: denken vanuit de opdrachtgever, commercieel inzicht én doorzettingsvermogen.

Recordtempo
Dit jaar werden de studenten begeleid vanuit  het Crosspring Lab, de incubator voor start-ups binnen de DIF. Met behulp van studenten van de Haagse Hogeschool en het Lab leerden de studenten in recordtempo een eigen bedrijf op te zetten. Onder extreme  leer – en werkomstandigheden zochten ze binnen een week een doelgroep uit, onderzochten ze een case en ontwikkelden op basis daarvan een website van kwaliteit. Maurice: ‘De studenten waren erg enthousiast om met hun opdracht aan de slag te gaan. Nieuw voor ze was het intense samenwerken in een projectgroep. Ze liepen tegen situaties aan die in het bedrijfsleven niet anders zijn. Problemen in de samenwerking die opgelost moesten worden, omgaan met tijdnood, snel problemen oplossen in de code, enzovoort.’

Spannende beoordeling
Belangrijke aspecten in de beoordeling van de website waren techniek, gebruikersinterface, commercieel concept en de onderlinge samenwerking. Op 29 mei presenteerden de teams het resultaat. Een spannend moment, want het team met de beste website ontvangt zes maanden lang intensieve begeleiding vanuit het Crosspring Lab om de website verder uit te bouwen. De winnaars van week een maakten een veilingsite waarmee met Bitcoin’s betaald kan worden. In week twee won het team dat een website maakte om gemakkelijk een muziekleraar te vinden. Maurice: ’we zijn nu met hen in gesprek om een planning voor hen te maken in combinatie met school. Daarnaast zijn wij met het ID college in gesprek hoe we dit met meer groepen kunnen doen. We willen ook kijken of we meerdere studierichtingen kunnen laten deelnemen.’

Gerelateerde berichten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.