Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Gezond, duurzaam, sociaal

Een vreemd toeval: voorheen was het pand een margarinefabriek dat het merk Leeuwenzegel voerde. Een leuke ontdekking, meent Rob van Leeuwen: ‘Het is geen familie, maar we komen toch een beetje thuis.’ Het cateringbedrijf is door DIF gekozen om haar gezonde, innovatieve en duurzame aanpak. Andersom voelde het ook meteen goed. Rob: ‘Het innovatieve karakter van de DIF trok ons aan. Het is een bijzondere combinatie van onderwijs, ondernemerschap en evenementen. Ons bedrijf bestaat uit drie onderdelen: schoolcatering, bedrijfsrestaurants en partycatering. En ondersteunend onze academy waar we ons personeel en scholieren onderwijzen in bewust leven. Voor ons komen al onze kernwaarden in de DIF samen.’

Luxe kwaliteit voor een lage prijs

Het eerste actiepunt van Van Leeuwen was het plaatsen van een slogan aan de muur: ‘Think DIFferent. Eat DiFferent’. Rob: ‘We staan momenteel in zo’n 98 scholen, en gaan binnenkort over de honderd locaties heen. De locatie in de DIF willen we gebruiken als een pilot-store om nieuwe producten uit te testen. We zijn altijd al goed geweest in gezonde voeding. Onze missie is: bewust leven. Dat is de basis van al onze onderdelen. Nu willen we een volgende stap zetten om ons ook in de breedte te profileren als een gezonde cateraar. Denk bijvoorbeeld aan de vraag naar duurzaamheid, maar ook bijvoorbeeld luxe koffie en salades. De DIF wordt een laagdrempelig bedrijfsrestaurant en een hoogdrempelige schoolkantine, zo moet je het zien.’

Ondernemend DNA

Een voorwaarde van de DIF richting de nieuwe cateraar was om zelf ook evenementen op touw te zetten. Voor Van Leeuwen en haar medewerkers is dat geen probleem. Rob: ’Vanuit de partycatering zijn we wel gewend om acquirerend op te treden en in doelgroepen te denken. Dat zit al in ons DNA. We hebben netwerken waarin wij zitten die interesse hebben in deze locatie. Dus die kunnen we zeker koppelen. En omdat er start-ups zijn, is het ook interessant voor andere bedrijven uit ons netwerk.’

Kruisbestuiving

Andersom voegt de DIF ook een extra dimensie toe aan het cateringbedrijf. Rob: ‘Een typische innovatie van ons is de app voor schoolkantines. Hiermee kun je broodjes bestellen, die we vervolgens vanuit ons hoofdkantoor in Leidschendam bezorgen. In de vakantieperiode is de bar dicht en dan neemt de app het over. Nu ik zie wat de studenten hier kunnen, heb ik spijt dat ik de app niet hier heb laten ontwikkelen. Er zit enorm veel kennis in de DIF die wij goed kunnen benutten. Studenten vroegen mij ook meteen of ik wel eens aan bitcoins heb gedacht. Die kruisbestuiving is leuk.’

Even voorstellen:

Deze dames staan vanaf augustus voor u klaar in de aula van de DIF. Vijf dagen per week, van 9 tot half 4. En bij speciale evenementen ook in de avonden.

Antoinette Aslander: ‘Hiervoor werkte ik zeven jaar bij de schoolkantine van het ID-College in Alphen aan den Rijn. Ik woon hier vlakbij, dus kan lekker op de fiets naar het werk. Onze missie bij de DIF: zorgen voor gezond en verantwoord eten, en inspelen op de wensen van de klant. Als iemand iets specifieks wil, dan zorgen wij dat het er komt!’

Karin Hijdra: ‘Ik werkte zes jaar op het Maartenscollege in Voorburg. Ontzettend leuk om te zien dat hier niet alleen studenten, maar ook ondernemers voorbijkomen. Deze locatie is erg mooi en voelt heel relaxed aan. Tot nu toe reageerde iedereen positief op onze komst. Ik zie het als een nieuwe uitdaging om hier aan de slag te gaan!’

Rob van Leeuwen: ‘De twee dames zijn heel autonoom. Voor ons is het logisch dat we de betrokkenheid van ons personeel bij de locatie stimuleren. Ze hoeven vrijwel niet met het hoofdkantoor te communiceren en maken zelf hun beslissingen.’

Gerelateerde berichten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.