Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Het internet brengt een globale verbinding tussen mensen en objecten tot stand die onze manier van werken voorgoed heeft veranderd. Toch gebruiken startende ondernemers de kracht van het internet nog niet optimaal. Om deze ondernemers te stimuleren ontstond Startup Scaleup, een samenwerkingsverband tussen zes Europese startup partners.

IoT

Het uitgangspunt van Startup Scaleup is ‘The internet of Things’ (IoT). IoT kan misschien wel het best beschreven worden als een visie op de toekomst. De kern van deze visie is dat de virtuele verbinding tussen mensen en objecten door digitalisering toeneemt. Voor Startup Scaleup betekent IoT voornamelijk een grenzeloze digitale, virtuele en fysieke verbondenheid met de werkelijkheid: een digitaal ecosysteem tussen mensen en applicaties dat internationaal ondernemerschap mogelijk maakt.

Ondersteuning

Startende ondernemers die zich met digitale en virtuele applicaties bezighouden, weten niet altijd goed waar hun kracht ligt. Startup Scaleup helpt deze starters om met de zienswijzen van IoT hun producten effectief en rendabel op de internationale markt te brengen. Bijvoorbeeld door het geven van (online) advies, of door het aanbieden van ‘workpackages’. Deze pakketten bestaan uit zowel online- als offline trajecten, waarin diverse onderwerpen op het gebied van techniek, online diensten en marketing aan bod komen.

Globaal bereik

Maurice Beckand Verwee, eigenaar van Crosspring Lab, de incubator van de DIF,  is een van de oprichters van het samenwerkingsverband. Maurice: ‘Startup Scaleup helpt ondernemers om hun werk- en denkveld uit te breiden. Van klein denken naar groot denken én handelen. Ondernemers moeten gaan voor world domination.’ Ook Startup Scaleup breidt zich de komende jaren uit: ‘Uiteindelijk willen we het project breder trekken door de resultaten uit het programma –zoals voorbeelddocumenten of assesment tools- beschikbaar te stellen aan het Europese ecosysteem. Zo groeien we samen naar een global community vol mogelijkheden.’

Meer weten?

Wil je meer informatie over Startup Scaleup of Crosspring Lab? Ga dan naar www.startupscaleup.com en www.crossspring.com. Of zoek op Twitter naar @StartupScaleup en @crosspringlab.

Gerelateerde berichten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.