Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Nieuw in de DIF: Het GameLab

Het GameLab bestaat al vijf jaar, maar sinds de Haagse Hogeschool de DIF betrok laat het écht van zich horen. Letterlijk: het Gamelab zit in een ruimte met glazen wanden. Figuurlijk: meerdere opleidingen van de Hogeschool  gebruiken het en het lab popelt om samen te werken met andere labs.

Virtueel oversteken
Studenten van de minor 3D Engine & Gamedevelopment lopen in het GameLab stage of ze doen er een afstudeerproject. Docenten van de Haagse Hogeschool begeleiden ze daarbij. ‘Op dit moment maken we een serious game voor Sophia Revalidatie in Den Haag’, vertelt Vincent Broeren, onder meer docent 3D engine design. ‘Kinderen die een tijdje een rolstoel moeten gebruiken, spelen de game op een Oculus Rift (een virtual reality headset voor 3D gaming, red.). Zo kunnen ze oefenen met deelnemen aan het verkeer.’

Succes 

Dankzij de opleidingen Informatica en Technische informatica beschikt het GameLab over een groot aantal programmeurs. Vormgevers zijn ook nodig, maar de vestiging van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer leidt die niet op. Daarom werken ze samen met het Grafisch Lyceum Rotterdam. Broeren: ‘Wij geven hun studenten een stageplaats. Samen met onze programmeurs werken ze aan een project.’ Bedrijven zijn zo tevreden over die formule dat het GameLab inmiddels meer opdrachten heeft dan studenten om eraan te werken.

Oculus Rift

Sinds het GameLab in de DIF zit, draagt de Haagse Hogeschool het concept breder uit. Ook Nick van ´t End, docent aan de opleiding Communicatie en Multimedia design, is er nu bij betrokken. Broeren: ‘We willen er de hotspot van innovatie binnen de DIF van maken. Een plek waar studenten graag komen omdat ze er toffe dingen vinden, zoals een Oculus Rift en een 3D-printer. Dan gaan studenten vanzelf aan de projecten meewerken.´

Expertise netwerk

De ambitie reikt nog verder dan dat: het GameLab gaat samenwerken met het VitalityLab van de opleiding Business IT & Management en het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. ‘Samen met hun Digital Art Lab kunnen we een expertise netwerk creëren op het gebied van gaming. Mijn droom is dat studenten in de rij staan om een project te mogen doen in dat lab’, zegt Broeren.

Gerelateerde berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.