Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

In samenwerking met het Crosspring Lab biedt de Haagse Hogeschool een nieuwe minor binnen de DIF aan: ‘Ondernemerschap in de ICT’. Ben je innovatief, ondernemend en heb je een goed idee voor een start-up? Meld je dan aan!

Succes in een tijd van tranisitie vraagt om innovatie en een flinke dosis lef. Steeds meer jonge ICT studenten besluiten daarom voor zichzelf te beginnen. Een goed teken, meent Peter Becker, docent aan de Haagse Hogeschool. Hij is één van de bedenkers van de minor ‘Ondernemerschap in de ICT’ die dit jaar start in de DIF. Samen met collega Ed Meijer en Maurice Beckand Verwee, eigenaar van Crosspring Lab, richtte hij de minor op voor studenten met ambitie.

Lean start-up methode

De basis van de minor is de ‘Lean start-up’ methode. Deze is volgens Becker goed toepasbaar binnen de ICT branche. ‘Vaak beginnen ondernemers met een plan dat ze baseren op een aantal aannames, maar merken dan pas bij het eindproduct waar de knelpunten liggen. Bij de Lean methode test je vanaf het begin bij je eindgebruikers of het product goed is.  Hierdoor kom je op het eind niet voor negatieve verrassingen te staan.’ Het eerste wat de studenten dus te wachten staat, is het bouwen van een werkend prototype:´Deze koppelen de studenten na elke aanpassing terug aan een groep eindgebruikers. Zo blijft het project in ontwikkeling. Er is niks efficiënter dan een start-up om te leren wat je talenten en je valkuilen zijn.’

Ondersteuning

De minor is bedoeld voor studenten die al een idee voor een start-up hebben. Via een intakegesprek kiezen de docenten 25 jonge ondernemers met een veelbelovend project uit. Naast colleges over de Lean methode en onderwerpen als financiën en marketing, krijgen de studenten volledige ondersteuning bij de ontwikkeling van hun start-up. En door de samenwerking met het Crosspring Lab komen de studenten via netwerkborrels en evenementen in contact met bestaande bedrijven.  In de vierde periode van dit jaar begint een pilot van de minor. Is deze succesvol, dan gaat de minor in september 2015 echt van start.

Goed idee? Meld je aan!

Heb je een innovatief idee voor een start-up? Meld je dan aan voor een intakegesprek via p.g.becker@hhs.nl. Niet willen wachten met ondernemen?  Je kan vandaag al met je start-up terecht bij het Crosspring Lab. Meer informatie op www.crossspring.com.

Gerelateerde berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.