Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Als voormalige margarinefabriek is de DIF een toonbeeld van industrieel erfgoed dat een tweede leven krijgt. In het weekend van 21 en 22 maart bogen studenten Bouwkunde van de TU/Delft zich over het leegstaande deel van het gebouw. In slechts 24 uur kwamen zeven creatieve ontwerpen tot stand.

Elk jaar organiseert Stylos, de studievereniging van de faculteit Bouwkunde in Delft, een ’24 hours Designcontest’. Ook dit jaar streden zeven studententeams een etmaal lang om het beste ontwerp. Een flinke uitdaging, vond Niels Franssen, voorzitter van studievereniging Stylos. ‘De casus dit jaar was het leegstaande gedeelte van de DIF. De teams kregen de opdracht om een toegankelijke ontmoetingsplek en kantoorruimte te creëren met een doorgang naar het Atrium van de DIF. Ze moesten een gebouwdeel ontwerpen van drie verdiepingen, in totaal een plan van 6000 m².’

Op locatie

De wedstrijd speelde zich af in het Atrium, de centrale hal van de DIF, tot grote tevredenheid van de deelnemers en Stylos: ‘Als bouwkundestudent werk je vaak aan een casus die door de afstand niet zomaar te bezoeken is. Bij de DIF konden de deelnemers het gebied waarvoor ze een ontwerp moesten maken echt zien. Daarnaast was de DIF een comfortabele werkplek: het was ruim, overzichtelijk en we konden zelfs douchen!’

Prijs

Zondagmiddag maakte Stylos de winnaar van de 24 hr Designcontest bekend. Team ‘O.B.A.’ kwam als beste naar voren. De studenten Nico Schouten, Xander den Duijn, Vincent Ringoir en Gerben van den Oever gaven op een creatieve manier invulling aan de gestelde eisen. De jury was zeer onder de indruk van de vaak zeer creatieve oplossingen die de teams in de nachtelijke uren hadden bedacht. Benieuwd naar de ontwerpen van dit jaar? Stylos organiseert ter gelegenheid van de wedstrijd een expositie. Deze is van 26 maart tot 3 april te bezichtigen op de bouwkundefaculteit in Delft en krijgt daarna een plek in de DIF

Gerelateerde berichten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.