Bachelor HBO-ICT in Zoetermeer beste van Nederland - DIF Bachelor HBO-ICT in Zoetermeer beste van Nederland - DIF
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Per september 2015 vormen de opleidingen Informatica, Business IT & Management en Information & Security Management van de HHS in Zoetermeer samen de Bachelor HBO-ICT. De opleidingen scoren als vanouds hoog in de ranglijst van de HBO-keuzegids. Business IT & Management werd al beste gekozen van heel Nederland, Informatica behaalde een knappe tweede plaats en Information Security Management is zelfs een unieke opleiding binnen Nederland.

Deze waardering komt voort uit een landelijk onderzoek waarvoor jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd. ‘Ook de studenten van de Bachelor HBO-ICT in Zoetermeer gaven hun mening over hun studie’, vertelt Maarten Thissen, teamleider van de Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory. ‘Onze studenten zijn vooral tevreden over de bereikbaarheid van hun docenten en het intensieve contact dat ze hebben met hun docenten en medestudenten.’

Elke mening telt

‘Andere opleidingsaspecten waarover ze hun oordeel gaven, gingen over de inhoud van het studieprogramma, de aansluiting op de vooropleiding en voorbereiding op de beroepsloopbaan. Ook beoordeelden zij de kwaliteit van de studiefaciliteiten en zaken als toetsing en beoordeling, studieroosters, studielast en studiebegeleiding. Minder hoog scoort de bereikbaarheid van de DIF. De aanleg van het NS- en RandstadRailstation Bleizo moet hierin verandering brengen.’

Op naar de eerste plek

Wat volgens Thissen nog niet is meegenomen in de beoordeling, is de aanwezigheid van een toenemend aantal ICT-bedrijven dat zich vestigt in de Dutch Innovation Factory en het omliggende Dutch Innovation Park. ‘Het nieuwe programma van Bachelor HBO-ICT richt zich nog meer op samenwerking met omliggende bedrijven. Dit verwachten we volgend jaar terug te zien in de resultaten van deze jaarlijkse enquête. Het doel is om binnen drie jaar de eerste plaats op ranglijst te behalen.’

 

Gerelateerde berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.